Network Güvenliği Hizmetleri

Kurumlar büyüdükçe barındırmış oldukları verilerde büyümektedir .Verileri korumak için güvenliği üst seviyede tutması gerekir. Kurumların networkunu tarayıp güvenlik seviyesini ölçüyoruz. Böylelikle kurumun verilerine korumak için güvenlik tedbirlerinin nasıl alınacağına dair bilgilendirme yapıp destek oluyoruz.

Network Katmanında Alınacak Güvenlik Tedbirleri;

NAC (Network Access Control) Nedir?

NAC, aslında bu güvenliği sağlayan çözümlerden biri olarak ön plana çıkıyor. NAC’ın açılımı, “Network Access Control” oluyor. Türkçe anlamıyla “Ağ Erişim Kontrolü” olarak çevriliyor. Temel amacı ağ erişiminin kontrolünü sağlamak. Ağınızın güvenliği için kullanılan bu çözüm uçtan uca ağınızın erişimini kontrol eder, uygulamalara izin verir ya da erişimini engeller. Siber güvenlik teknolojisinde yaygın olarak kullanılan bir çözümdür. Bu yöntem ile ağınıza istenmeyen, izin verilmeyen hiçbir kullanıcı dahil olamaz. NAC ağ güvenliği 4 aşama ile gerçekleşir;

  1. Kimlik Doğrulama
  2. Yetkilendirme
  3. Güvenlik Taraması
  4. İyileştirme

Bu dört aşamadan sonra ağınıza giriş sağlanacaktır. Bu aşamaların hepsi aynı anda çalışır ve herhangi birinde, bir hata çıkarsa, kullanıcı erişimi engellenir ve ağınız korunur.

Güvenlik Duvarı Çözümleri (Firewall)

Güvenlik duvarları, internet bağlantınızdan gelen bilgileri filtreleyen ve inceleyen yazılım programları veya donanım cihazlarıdır

IDS / IPS Saldırı Tespit ve Önleme

Yönetilen Saldırı Tespit Sistemleri (IDS) ve Yönetilen Saldırı Önleme Sistemleri (IPS), bir şirketin ağındaki istenmeyen ve potansiyel olarak zararlı trafikten kaynaklanan saldırıları algılar ve önler. Güvenlik duvarlarının yalnızca trafiğe baktığı yerde, bir IDS / IPS trafikteki içeriğe bakar ve harekete geçer. Gelen saldırıları önlemek ve devam eden saldırıları durdurmak için tasarlanmış sistemlerdir.